At holde sig til kosten er nok den sværeste del, for at komme i form.
Jeg tror ikke, nogen vil være uenige i dette udsagn. Alle kan træne hårdt i en time eller to, men i de resterende 22 timer af dagen, skal du undgå at snyde på din kost. Og hvis du er på en konkurrence kostplan, kan man virkelig føle sig sulten. Ikke kun cravings, men et ordentligt hul i maven, skrigende sult. Men fortvivl ikke, hjælpen er på vej. Her er nogle hurtige tips, for at hjælpe dig med at undgå snyd.

1. Hvis du fortæller dig selv, at det ikke er tilladt, har du endnu mere lyst til det.

Dette er en velkendt følelse, og hvis du fortæller din hjerne, at du ikke spise kage, får du endnu mere lyst til kage. I stedet for at fortælle dig selv, at du ikke kan spise kage, så lav nogle regler for dét at spise kage, i stedet. Sig til dig selv, “ja jeg kan spise kage”, men på disse betingelser:
Vælg noget, der normalt motiverer dig, eller opgaver du hader at lave.

[Highlight] Hvis jeg vil have kage, skal jeg først: [/ highlight]

No.1 Lyt til X sang. (Vælg en sang, der motiverer dig).

No. 2 Tage 20 armbøjninger

No. 3. Gå op og ned ad trapper / gå en lang tur.

No. 4. Rengøre badeværelset / food-preppe / gå ud med skraldespanden.

Hvis du stadig har lyst til kage efter disse opgaver, får du f.eks. lov til at spise 50 g. kage.
Jeg lover dig, dine cravings vil forsvinde. Og de vil ikke komme på samme måde, som de gjorde før.
Mine går normalt væk efter at have hørt min sang.


2. It’s a “mindgame” – play it!

Dét at holde fast i din kost er en krig mellem selvdisciplin og dine ønsker, på samme tid med at andre, tilbyder dig lækre godbidder. Familie og venner, der forsøger at overtale dig til, ikke at være så hård ved dig selv.
For at overvinde cravingsene dit behov nogle kloge skaktræk.
Det er ligesom en “Your mama-kamp”. Så det er bedst at spare nogle hurtige og smertefulde “one-liners” i hjernebarken , for at få dine cravingse til at halte væk med et såret selvværd (istedet for dig selv). Her er nogle eksempler: (Advarsel, disse er den slags tanker, der vil bo i dit sind, du ikke siger højt)

Onde cravings: Kom nu, der er fest, alle spiser, så kan du også!
Disciplin comeback: Ja det er en fest, og i morgen vil jeg stadig være i god form, mens alle andre bliver federe og bliver sultne igen. (Spis noget kaloriefri gelé i stedet.)

Onde cravings: Du er sulten, lyt til din krop, den har brug for mad nu. Bare én bid for at stoppe den værste sult før næste måltid. Kan ikke skade.
Disciplin comeback: Jo! At være sulten betyder at min krop er ved at brænde noget lagret fedt. Score! Og jeg kender mig selv godt nok til at vide, at jeg aldrig kan spise bare en smule. Det vil kun styrke mine cravings endnu mere. Jeg vil vente til mit næste måltid, mens jeg glæder mig ved den tanke, at jeg har brændt noget af mit lagrede fedt.

Onde cravings: Livet skal leves, du lever kun én gang! Du er nødt til at nyde det, mens du kan!
Disciplin comeback: 5 minutter efter dette er proppet i munden, bliver du ulykkelig, fordi du ikke når dit mål. Bitter undergang. Og du har spildt de sidste 3 dages hårdt arbejde og kost, bare fordi du havde et svagt øjeblik. Vil det virkelig være de 5-10 minutter værd? Tænk over det!

Overvej også, hvilke af disse tanker, du er mest tilbøjelig til at have, efter tre måneder med god implementeret kost. Dette kan hjælpe med at sætte tingene i perspektiv.

A. Wow jeg er så stolt af mig selv, og hvad jeg har opnået. Jeg føler mig stærkere, sundere og mere fit end nogensinde før. Og jeg elsker, hvad jeg ser i spejlet. Jeg kan ikke tro, jeg har six-pack. Jeg føler, at jeg kan nå alle mine mål, bare jeg arbejder hårdt nok!

eller

B. Shit. Jeg er så ked af, at jeg ikke spiste pizza drak øl, og spiste is. Og Gud, jeg ville ønske jeg havde spist sandwich fra Subway i løbet af de seneste 3 måneder. Denne elendige sixpack er bare kedelig at se på. Og det er så ekstremt irriterende med den ekstra energi jeg har, og alle disse frygtelige mål, jeg opnåede, og dette glødende selvværd? Ugh!


3. Selvdisciplin kan læres, det er ikke noget man er født med, eller har en total mangel på

Ja, det er sandt, du kan træne selvdisciplin ligesom at køre på cykel, eller tage guitar lektioner. At du ikke har selvdisciplin er den værste undskyldning nogensinde.
Her er nogle ideer til, hvordan du kan træne din selvdisciplin:

Test dig selv.
Start småt. Sæt noget velsmagende i køleskabet. Men ikke en hel chokoladekage. Måske bare en lille chokolade bar. Og lad den så være. Den bliver i køleskabet. Når den har været der i en uge, kan du belønne dig selv. IKKE med chokolade, men noget andet, f.eks. en ny t-shirt, eller et besøg hos frisøren. Derefter kan du øge mængden af godbidder i køleskabet, uden at spise det.

Gå til farlige steder.
Besøg websteder, butikker eller caféer, hvor du ved, at de serverer velsmagende mad, og uddeler smagsprøver. Sig nej tak, og beløn dig selv med et varmt bad eller noget kaloriefri gele.

Når du drar til bestemor

Den ultimative test er at besøge din bedstemor.

Hvis du kan tage på besøg hos bedstemor og sige nej tak til hjemmelavet mad og og overhøre de triste ord “du er så tynd”, så kan du lykønske dig selv:
du er en mester i selvdisciplin!


4. Det er en lang kamp, for ikke at give op, er den vigtigste del.

Forestil dig, at du går ud og når du står dér, midt på gaden opdager du pludselig, at lynlåsen er åben. Hvad gør du? Du siger, jaja nu har alle set mig med bukserne åbne, så jeg kan lige så godt smide tøjet her midt på gaden? Nej! Det er sygt! Så hvorfor skulle du spise en hel pizza, to æsker chokolade, flere liter is og et par poser chips, fordi du spiste én ispind? Det er det samme. Hvis du laver én fejl, så bare hold din diæt. Du må ikke straffe dig selv. Du vil kun miste motivationen. Klap dig selv på skulderen og hop på hesten igen. Alle begår fejl.

 

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.