1. Du synes, det er sundt

Frugter, nødder og fitnessmorgenmad er sundt for dig, ikke? Dette indeholder en masse vitaminer og essentielle næringsstoffer, men de er også meget energi tætte. 100 gram naturlige mandler indeholder faktisk  574 kcal!

Guess what? Det er mere end i en typisk Big Mac … som indeholder 495 kcal. Når man spiser mandler er 10-20 gram nok.
Frugter indeholder en masse (frugt)sukker (fruktose) og kan forårsage øget blodsukker, der vil ødelægge en langsom og konstant metabolisme: I stedet for at brænde lagret fedt, foretrækker kroppen den sukkerholdige og hurtige energi der er i frugt. Mange produkter, som hævder at være sunde, er fulde af både sukker, fedt og kulhydrater. Bare fordi der står 50% mindre fedt, betyder det ikke at det indeholder lidt fedt, kun at der  er 50% mindre fedt end det frygteligt høje beløb der findes i originalen.

For at løse dette: Stop med at kategorisere fødevarer som “sunde” og “ikke sunde”, og find ud af, hvor stort dit daglige kalorieindtag er, og hvad det skal være. Du kan blive chokeret, når du finder ud af, hvor meget dit daglige kalorieindtag af “sunde snacks”, eksempelvis frugter og nødder, er! Derefter bør du oprette en kostplan for at få den rigtige mængde af essentielle næringsstoffer som: kulhydrater, protein, fedt, mineraler og vitaminer. Hold dig til den – i lang tid: garanterede resultater.

2. Du laver kun cardio og udholdenhedstræning

Hvis du bor på løbebåndet, men aldrig har løftet et enkelt kilo, går du glip af en af ​​de vigtigste brikker i fitness puslespillet.   Styrketræning forebygger skader ved at styrke leddene, men det bygger også muskelmasse hvilket øger din forbrænding (metabolisme). Bonus: takket være øget metabolisme, vil du fortsætte med at forbrænde kalorier, længe efter du er færdig med din træning.

Hvordan du løser det: Enkelt, find dig en personlig træner til at komme i gang med et styrketræningsprogram, og du vil mærke store fremskridt på kort tid.

3. Du har ikke et bestemt mål, og du giver op for hurtigt

Hvis dit eneste fitness- eller sundhedsmæssige mål er at: “gå ned i vægt og se godt ud.” Så kan jeg sige med det samme; du kommer til at mislykkes. Fordi, ligesom en opgave uden deadline, hvor der ikke er nogen konsekvenser hvis ikke du leverer, vil den aldrig blive afleveret. Det er bare ikke motiverende nok til at få dig i mål. Der skal være mere specifikt.

For at løse dette: Sæt dig et mere specifikt mål; eksempelvis, at tabe 0,5 kg om ugen, eller være stærk nok til at løfte din kropsvægt  i squat, inden for en bestemt periode. Og for at nå et mål som dét, har du brug for en plan. En bestemt plan. At spise sundt og dyrke mere motion er ikke en plan. Det er et ønske. Find ud af, hvor meget du skal spise og hvad du skal træne hver uge, for at gøre fremskridt. Planlæg hvert måltid og hver træning hele ugen. Og hold dig til det!

4. Du tror du forbrænder mere end du faktisk gør

Du dræbte virkelig dit trænings pas! Nu er det tid til en reel godbid! GAINS! … Nej! Du tror, ​​du har forbrændt 1000 kcal, men i virkeligheden er det mere hen ad 550.

For at løse dette: Få dig en en pulsmåler eller lignende, til at måle aktivitet og energi niveauet. Eller få hjælp af en personlig træner/professionel ernæringsfyisolog, eller kostvejleder. Så har du en anden at stå til regnskab for, og det vil i dén grad styrke din selv disciplin.

5. Du lukker øjnene for skjulte kalorier (Cheat på din diæt)

En lille smule salatdressing, slikke skeen ren, spise et par stykker mad, mens du forbereder det, lidt ketchup på kyllingen, en ekstra scoop havregryn, 2-3 oliven ud af krukken i køleskabet .. Men det er jo ikke noget, bare en lille smule kan da ikke skade? Eller? Du begrunder dét med disse tanker på alle tidspunkter.
En salat er en af ​​de sundeste retter du kan spise, men når du topper det med bacon stykker, ost, nødder, tørret frugt og en cremet dressing, kan du fordoble de kalorier den indeholdt, i et snuptag. For eksempel er der 100 kalorier i 10 små croutoner. Når alle disse små uskyldige fødevarer samles, kan de nemt sprænge dit kcal  budget med flere hundrede kcal dagligt. Så vil du blive efterladt til, at tro du følger kosten, blive demotiveret og tro, at du ikke kan tabe dig selvom du er på diæt, fordi du i virkeligheden, faktisk har spist mere end du normalt ville gøre.

For at løse dette: Stop med snyde! Cravings forsvinder efter et stykke tid. Øjnene på målet!

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.