Måske har du spekuleret over hvad der menes med en del ord og sætninger i bodybuilding og fitness verden? Her får du en  Fitness og Bodybuilder urban ordbog

A

ATG: Ass To the Grass. Du squatter dybt.

Anabolsk Vindue: Den tidsperiode efter din træning, hvor din krop har brug for og bruger maden du indtager allerbedst til at opbygge lean muskelmasse. Denne tidsperiode er et sted mellem 30 min-2 timer efter din træning.

 

B

Bulke: Defineret af bodybuildere som den fase eller tidsperiode i bodybuilding-sæsonen kaldt “Offseason”, hvor man tager vægt på og opbygger seriøs muskelmasse, ved at spise større mængder mad. (Det er okay, jeg bulker).

Beast mode: En dyrelignende tilstand, der overtager krop og sind, som du skifter til når du skal lave hardcore aktiviteter, såsom når styrketræning.

Broscience: En helt ræsonnement i bodybuilding kredse, hvor anekdotiske beretninger om jacked dudes betragtes som mere troværdig end videnskabelig forskning.

Buff: At være meget stærk, med definerede muskler og se hot ud.

Burnout øvelse: En eller flere øvelser efter hinanden udført med høj intensitet og som regel rigtig mange gentagelser indtil musklen er helt “brændt af”.

 Biceps peak: Når formen på dine biceps får et  bjerg-lignende udseende fremfor end en rullende bakke. Hvis disse toppe var højere (med henvisning til biceps toppe/peaks) ville det være sner i her.

 

C

Cardio: Ugh! En nødvendig og ikke mindst ubehagelig nødvendighed for enhver bodybuilder, der forsøger at minimere fedt%. Steady gennemsnitlig hjertefrekvens jogging, cykling, svømning .. osv

Cheat meal: Hurra! Et enkelt måltid under en ellers alvorlig streng diæt, hvor du tillader dig selv at spise noget andet, normalt resulterer dette i en temmelig carb og fedt lastet kalorie bombe.

Curls for the gurls: Nogle fyre er venlige nok til at køre nogle biceps curls, blot for os pigers opmærksomhed.

guys_who_dont_lift

D

Do you even (lift) ?: Et nedladende udtryk, brugt til at sætte spørgsmålstegn ved legitimiteten af en persons ekspertise eller trænings rutine. Ligner andre spørgeord som “U Mad?” Eller “U Jelly?”. Udtrykket bruges  primært til at nedgøre den anden person i argumenter om fysisk kondition.

Drop set: Et sæt hvor en øvelse bliver udført indtil man ikke kan tage flere gentagelser, derefter dropper man vægten til en lavere vægt(deraf drop set), og fortsætter igen øvelsen indtil man ikke kan tage flere gentagelser.

 

E

Extetion: kropsdel (dvs. arm, hals, ben etc.) går fra en bøjet til en lige position, som i legextention (benstrækker). Eller til dit hår! Du skal se godt ud på scenen right?! Fake it till you make it!

 

F

Failure: Når du i en øvelse har trættet den arbejdende muskel helt ud, således at det er fysisk umuligt for dig at gennemføre en ekstra gentagelse.

Fuld retard: (Gå fuld retard) Når man går 100% på en øvelse, uden at bekymre sig om hvad der sker,  lukker ud din indre vanvid, grynten, løft med dårlig form, laver ansigter og underlige lyde og bare lader alting hænge løs.

Flad: Du ser flad ud, deflateret muskler ser mindre og knap så magtfulde normalt ud, på grund for en lav Carb og eller kalorie underskud diæt når du ikke har meget glykogen i musklen det vil den se fladere og mindre ud.

Flex Friday: En god undskyldning for at poste billeder af dig selv Instagram. Husk hashtag #flexfriday

on fridays we flex

G

Gains = Good shit! Man vil opdage, at lave gains består af: processen med at løfte, spise sundt, og tage gode beslutninger baseret på sundhed og et god helbred. Det kan også henvise til noget, der bringer én stor glæde og bruges til at beskrive ting eller mennesker. “Jeg har gjort MASSER former for gains” “Nej, jeg har ikke tænkt mig at drikke øl, jeg vil ikke at dræbe mine gains.

GI: glykæmisk indeks er en række forbundet med en bestemt type mad, der angiver fødevarens effekt på en persons blodsukker niveau. Antallet ligger typisk i området mellem 50 og 100, hvor 100 repræsenterer standard, en ækvivalent mængde ren glucose. En god indikator for, hvilke fødevarer at holde sig væk fra under din kost.

God stil: Refererer her til at løfte/træne med god stil, dvs at man ikke løfter tungere end at man stadig kan gøre det med god teknik.

 H High day/Høj dag: Når du er på en carb-cykling diæt, er dette en god dag, da du her får ekstra kulhydrater.

Hangry: Når du er så sulten at du også begynder at blive ‘angry'(sur), meget almindeligt for bodybuildere på diæt.

I

IFBB: International Federation of Bodybuilders, stiftet i 1946 – Internationalt Forbund for mænd og kvinders bodybuilding verden over, både amatører og professionelle.

ifbb-logo-img

J

Juice: Et slang-ord for anabolske steroider.

Jacked: Meget stærk, kæmpe muskler, ripped.” Han er jacked!”

jacked

K

Kudos: At få kudos for noget, er at få respekt og anerkendelse for hårdt arbejde. “Kudos til dine vilde bootey gains!”

Katabolisk tilstand: En tilstand forårsaget, når du nedbryde flere proteiner end du syntetiserer, forbrænder lean muskel-væv og dræber dine gainz søster! Annie er løbet tør for proteinpulver. Vi er nødt til at give hende noget protein, før hun går i katabolsk tilstand og udbryder i raseri.”

L

Lean masse: Alt i kroppen undtagen fedt, herunder knogler, organer, hud, negle og alle kroppens væv, herunder muskler. Ca. 50-60% af muskelmassen er vand.

Lats: Forkortelse for latissimus dorsi, de store muskler i ryggen, der bevæger armene nedad, bagud og i intern rotation.

380px-Latissimus_dorsi_-e1384457697394

 

M Muscle head: Slang for en person hvis liv er domineret af træning.

 

N

Noob(nybegynder): En der ikke ved noget som helst om træning, og det kan ses. Han løfter bestemt ikke!

O

Onion skin:(Løg hud): Slang for hud med meget lav procentdel af underhudsfedt, som hjælper med at forstærke muskularitet.

onion_skin

Onion skin

P

Pose down: Bodybuildere udfører deres sidste poses på samme tid i en konkurrence, og forsøger at overgå hinanden. Normalt med noget bad ass musik i baggrunden, mens dommerne afslutter deres resultater.

Spol fram til ca 2.51…

Pump: Bedste forklaring er af Arnold Schwarzenegger: Den mest tilfredsstillende følelse, du kan få i træningscenteret erpumpet’. Lad os sige, at du træner dine biceps, blodet farer ind i dine muskler, og det er, hvad vi kalder pump. Dine muskler får en virkelig stram følelse, som om din hud kommer til at eksplodere hvert øjeblik, og det er som om nogen blæser luft ind i din muskel, og det bare blæser op og det føles anderledes, det føles fantastisk. Det er så tilfredsstillende for mig som at komme, du ved, som i at have sex med en kvinde og komme.

Peak  weak: Den sidste uge af forberedelse, før en bodybuilding konkurrence. Hvor hver dråbe vand, gram salt, protein og kulhydrater er planlagt ned til et minut klog videnskabeligt plan for at gøre kroppens udseendes så rippet, fyldig og pumpet som muligt. Opnåelse af perfekt form, er afgørende. Tør med nice skub til størrelsen af musklen.
Pump-chaser: En der ELSKER at styrketræne og altid er på jagt efter et godt pump.
Q

Quads: Forkortelse for quadriceps femoris muskler, muskler på toppen af benene, forsiden af låretGirl_got_quads

R

Ripped: Slang for ekstrem muskularitet samt meget lav fedt%.

Roid: Slang for anabolske steroider.

Roid rage(raseri): Spontan vredesudbrud pga overforbrug af steroider(en af det’s mange side-effekter).

 

S

Spot: Assistance fra en anden person til at udføre en øvelse.

Super Set: Skiftende frem og tilbage mellem to øvelser, indtil det foreskrevne antal sæt er udført.

Swole: At være meget muskuløs og / eller buff og i god form.

Sweep: Sweep er at have en god størrelse på ydersiden af quad, som ligner en dejlig buet form. God sweep ville påvises ved hævelse” i vastus lateralis, hvor det bliver bredere / større mod den centrale del af låret, tilspidses tilbage ned mod knæet.

 

T

Tør: Når du går på scenen, ønsker du at se tør ud, ikke flaky, men crisp og dehydreret så dine muskler er mere synlige under huden.

Trapz: Forkortelse for trapezius muskler, de største muskler i ryg og nakke, der trækker hovedet bagud. Tyrenakke.

Transformation Tirsdag: En anden undskyldning for at sende billeder af die flotte fremskridt Instagram. Husk at bruge hashtags #transformationtuesday

Tripple-set: Samme princip som superset, her er der bare 3 øvelse du gentager direkte efter hinanden.

Throwback Torsdag: En endnu mere populær undskyldning for at poste fab billeder Instagram. Tidligere fantastiske billeder af dig i din prime, fordi lige nu er du tyk. Nej? Ja, det er rigtigt du bulker  det er OK. Husk at bruge hashtags #tbt og #throwbackthursday

V

Vaskularitet: Større og flere synlige blodårer, meget ønsket indenfor bodybuilding.

Vaskularitet, model:unknown

Vaskularitet, model:unknown

w

WOD: Ja, det er med. Og hvis det skal være helt rigtigt hører det mere hjemme i crossfit, end det gør i bodybuilding og fitness ordbogen. Ikke desto mindre står det for : workout of the day.

WCW: aka Womens Crush Wednesday (onsdag). En mulighed piger bruger til at poste et billede af en kvinde, de beundrer Instagram. Opsamler evt tjeneste hos kvinden i form af et evt shoutout fra hende, og øger muligheden for, at nogen kunne forveksle billedet for hende og få følgere på samme tid. Brug hash-tags #wcw og #womenscrushwednesday

 

x

X-Frame: Dette er den kropsform alle bodybuildere er savler om; “X” i dette tilfælde refererer til at have brede skuldre og ryg tilspidset i en lille talje, blusser igen ud til lår med sweep.

 

Glemte vi noget? Hvis ja, kommentér nedenfor:)

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.