Protein, kulhydrat, fedt- ratio - optimal balance for at øge muskelmasse
Carbohydrate60%
Protein40%
Fat20%
40% Average Carb

så Du ønsker at opbygge noget kvalitets masse?  Du spekulerer på hvordan du kan gøre det hurtigere? Optimér forholdet mellem kulhydrater, fedt og protein til dit mål og kropstype for, at få størst mulig virkning af din træning. Her er en kort guide til at hjælpe dig, på vejen til succes.

Find ud af hvilken kropstype du har

Højere indtag af kulhydrat, kan hjælpe med at opbygge muskelmasse, mens lavere indtag af kulhydrat har tendens til at accelerere fedtforbrænding. Hvis du ønsker at opbygge muskler, skal forholdet mellem dét du indtager være afbalanceret, som i ovenstående diagram. Ved at definere din kropstype, kan du optimere ydeevnen endnu mere. Vi deler kropstyperne op i tre forskellige kategorier:

En ectomorph  Meget fin knoglestruktur, små skuldre og bryst, og høj forbrænding. Ectomorphs er typiske “hardgainers”. De har svært ved at tage på i vægt og opbygge masse.

For at opnå bygning af ren muskelmasse: Ectomorphs bør holde sig til en større andel kulhydrater, minimum 40-60 % af det samlede kalorieantal.

En mesomorph Tendens til at være muskuløs. De er ofte stærke, en atletisk hård kropstype med veldefinerede muskler: brede skuldre og tæt knoglestruktur. Mesomorphs har generelt ingen problemer med at opbygge muskler eller mindske fedt%, selvom de vil tage på i vægt, i fedt, lettere end ectomorphs.

For at opnå bygning af ren muskelmasse: Denne kropstype bør også holde sig til en større andel af kulhydrater for at øge massen (40-50 procent af det samlede kalorieindtag).

En endomorph Bedst beskrevet som blød. De har normalt en rund eller pæreformet krop, kortere lemmer, en tæt ramme, og en langsommere forbrænding.

For at opnå bygning af ren muskelmasse: Ikke over 30-40 procent kulhydrater for at øge muskelmassen, da denne kropstype er rigtig god til at lagre kulhydrater. Der anbefales øget fokus på proteiner.

Ved du ikke hvilken kropstype, du har? Tag testen her!

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.