1. Laks: Denne fisk er fuld af D-vitamin og protein, men indeholder også omega-3 fedtsyrer, der fremmer hårvækst ved at holde hovedbunden sund.

2. Gul peber: Indeholder lidt mere end fem gange så meget C-vitamin, som appelsiner (341 milligram, i modsætning til 63). Dette er gode nyheder, da C-vitamin er en antioxidant, der styrker håret, hårsækkene og forhindrer slid.
3. Østers: Zink-mangel er kendt for, at forårsage hårtab og dårlig hovedbund. Østers er fyldt med zink – 85 gram indeholder 493 % af dit daglige anbefalede indtag.

4. Æg: Er en glimrende kilde til omega-3 fedtsyrer, og indeholder også biotin (lige så mange som hår-kosttilskud indeholder, for at få håret til at vokse). Det er ikke hviden, der vil gøre dit hår langt og smuk –  det er æggeblommen. Hvis man spiser for mange æggehvider, kan man faktisk blokere optagelsen af ​​biotin i kroppen. Dette medfører en udtømning af dette mikro næringsstof.

 

foodyhair

5. Solsikkefrø: Bare ét par af de små frø, kan forsyne dig med en overflod af vitamin E. Dette øger blodtilførslen til hovedbunden og fremmer hurtigere hårvækst.

6. Søde kartofler: Disse er fyldt med beta-caroten, forløberen for vitamin A, der ikke kun fremmer en sund hovedbund, men også fremmer hårvækst.  Vælg fødevarer med en masse beta-caroten i, i stedet for tilskud. For høje doser – for eksempel over 2500 mg vitamin A fra retinol, kan være giftige.

7. Avocado: På grund af sin høje koncentration af essentielle fedtsyrer. Disse findes naturligt i hudens celler og hjælper til at holde huden blød og smidig.  Avocado er en gammel skønheds-hemmelighed. Efter påføring på håret og hovedbunden, har det evnen til at stimulere ekstra kollagen og elastin. Bland lidt avocado med cremefraiche (der indeholder mælkesyre, og vil hjælpe med at rense og fjerne, døde hudceller og snavs på hovedbunden). Lad det sidde i dit hår i omkring ti minutter før vask.

8. Mandler: Disse nødder vil få håret til at vokse hurtigere, og tykkere ud,  på grund af deres høje indhold af biotin. En kop fuld, indeholder næsten en tredjedel af dit daglige behov. Du bør allerede se resultater inden for en måned eller to, ved at tilføje dem i din kost.

Kilde: stylecaster.com

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.