Du er lige kommet tilbage fra ferie og er desperat for at holde din tan og glød. Eller er du på vej på ferie nu og ønsker at vide, hvordan du kan få en tan, der holder? Hvis du ønsker at holde din tan i efteråret, er her et trick til, at hjælpe dig med at holde din tan så længe som muligt.

SKRUBNING

Du får tan når solen stimulerer produktionen af et pigment kaldet melanin, der giver farve til det øverste lag af huden.
Denne farve falmer, cirka hver anden uge, så for at sikre dig, at alle dine hudceller er i starten af deres cyklus, skal du bruge en kraftig bodyscrub, inden du tager på ferie.

TILSKUD

En række tabletter på markedet hævder, at de kan hjælpe med at forberede din hud på solen, og vedligeholde farven.
Kig efter piller indeholdende beta-caroten og lycopen (findes i gulerødder og tomater), som begge har vist at forlænge produktionen af melanin, og dermed vedligeholde din tan.

DRIK VAND

Drikk vann for å beholde brunfargen

Drik vand for at beholde farven

Bibehold dit vandindtag. især i solen, hvor du mister mere væske i form af sved.
Når huden tørrer ud, dannes der flager, der gør huden falmer tidligere. For at sikre, at cellerne blive hydreret, er du nødt til at fodre dem indefra såvel som udefra.

HOLD DIN HUD BLØD

Fugt huden indefra, og fugt huden udefra. “Når du er i solen, eller i ugerne efter en ferie, anbefales det at fugte huden 2 gange dagligt med fløde” – eller eventuelt en god fugtihedscreme.

UNDGÅ VOKS

Hold dig væk fra behandlinger, der fjerner det øverste lag af huden, eksfoliering, og cremer, der indeholder frugtsyrer, glykolsyre og salicylsyre. Voksnings- og hårfjerningscremer, fjerner det øverste lag af din hud og dermed også din tan.

For at undgå dette, barber let og spring skrubben over i et par uger, og koncentrer dig om fugtgivende behandlinger.

SPIS KALKUN

Ifølge hudlæge Dr. Howard Murad, kan visse fødevarer være med til at forlænge en tan.
“Den primære råvare af vores melanocytter (pigment-producerende celler), der skaber melanin, er en ingrediens kaldet tyrosin, forklarer han.

“Kalkun, æggehvider, hytteost, laks, soja, mandler og avocado er alle anses for at være rig på tyrosin, så spise dem for at sætte skub i melanin produktionen og dermed din tan.

Se også 8 Foods, der vil få dit hår til at vokse!

SKIP SHOWERGEL

“Brug enhver lejlighed til at fugte din hud, en af ​​de nemmeste måder at gøre dette, er ved at bruge en shower-olie, i stedet for en gel, der renser men fugter samtidigt.

FAKE IT

Når du har fået en tan, kan du forlænge den med et produkt, som indeholder en smule af selvbruner.

Der er flere forskellige grader af selvbruner – for eksempel St Tropez Tan Booster. Den indeholder ikke kun den gavnlige ingrediens DHA, men også beroligende aloe, og naturlige olier, der vil hjælpe intensivt på at fugte solbrændt hud.

FREMHÆV MED SHIMMER

Giv eventuelt resterende tan, en glød ved hjælp af en fugtighedscreme eller olie, indeholdende en svag glans.
Brug ansigtsversionen sparsomt – måske som en highlighter. Smør kroppen med en fugtgivende shimmercreme for en ikke-klistrende shimmereffekt.
Kilde: dailymail.co.u

Comments

comments

About The Author

Ariell Rosenblad. Art director and Editor in chief Long and varied background in the field of exercise. IFBB Athlete.